Artyku³y Forum Firmy  

Szukaj:

Reklama
Panel u¿ytkownika
Login: 
Has³o: 

•  nie posiadasz jeszcze konta ?
Porady ekspertów
Ostatnio komentowane
Sonda
Jak czêsto korzystasz z wypo¿yczalni narzêdzi oraz co wypo¿yczasz?

nie korzystam
1/kwarta³
1/miesi±c
2-5/miesi±c
czê¶ciej ni¿ 5/miesi±c
myjka ci¶nieniowa
odkurzacz do prania dywanów
betoniarka
wiertarka/m³ot
rusztowanie
VAN
spawarkê
inne
Biznes
Forum

Temat:

ogrzewanie pod³ogowe- wodne

Kategoria: Budujemy na wyspach » Pomoc techniczna
Autor Wypowied¼

morrisnika1
Wys³any: 11:17 (19.03)
witam
prosze o rade bo nie bardzo wiem co mam zrobic z tym ogrzewaniem...
mianowicie 6 lat temu po kupnie domu zrobilem sobie w domu ogrzewanie pod³ogowe, bez pozwolenia oczywiscie bo wtedy ani mnie to nie interesowa³o ani przez mysl mi nie przesz³o ¿e tak trzeba w UK... mniejsza z tym jast to jest ju¿ za pó¿no prawda?

czy jest sens próbowaæ to odkreciæ aby by³o legalnie chodzi mi o koszty , formalnosci...
mi pozwolenia nie sa potrzebne jedynie w momencie ewentualnej sprzeda¿y klijent mo¿e sie przyczepic raczej napewno to zrobi!
z drugiej jednak strony moge zaproponowac ze usune to (wizualnie) wszystko co powy¿ej pod³ogi i nie bedzie wcale ogrzewania w kuchni i salonie, bo tylko te 2 pomieszczenia maja pod³ogowe
co byscie mi poradzili?
za³atwic legalnosc tego CO czy usun±æ (wizualnie) nikt sie nie skapnie a cena ta sama przy sprzeda¿y , no jak dla mnie wiecej jest warty dom z tym pod³ogowym , ale to kwestia gustu
dzieki

Marcin Szewczyk
Wys³any: 17:16 (21.03)
Wylaczyc i zatuszowac wizualnie zawsze mozesz, jednak jesli inwestycja pochlonela srodki to warto,zeby wplywala na wartosc budynku.

Osobiscie sam nie wiedzialem,ze trzeba pozwolenie na ogrzewanie podlogowe (wodne) Moze raczej chodzi o certyfikat wystawiany przez instalatora?

Na czym ma polegac owe pozwolenie, czy chodzi o izolacje podlogi?

morrisnika1
Wys³any: 21:44 (21.03)
do konca jeszcze sie nie zag³ebi³em w ten temat , wiem tylko ¿e znajomi instalowali sobie elektryczne ogrzew podlogi , to musieli wystapic do counsilu po zgode, mimo ze to ich wlasna chata.
podobno z wodnym jest to samo i co wiecej musieli pokazac w counsilu certyfikat od uprawnionego instalatora , ze jest zainstalowane zgodnie z przepisami, a tego nie dam rady za³atwiæ ...legalnie

Marcin Szewczyk
Wys³any: 21:53 (21.03)
Wiesz naprawde pierwsze slysze, jesli chodzi o elektryczne ogrzewanie to bedzie podlegac pod instalacje elektryczna, wiec jedyny dokument to certyfikat od elektryka.

Podaj jaki Council moze ktos cos wie na ten temat.

morrisnika1
Wys³any: 17:16 (22.03)
jak bede u znajomych to sie wypytam...

buduj.co.uk © All rights reserved   tworzenie stron www