witam
prosze o rade bo nie bardzo wiem co mam zrobic z tym ogrzewaniem...
mianowicie 6 lat temu po kupnie domu zrobilem sobie w domu ogrzewanie pod³ogowe, bez pozwolenia oczywiscie bo wtedy ani mnie to nie interesowa³o ani przez mysl mi nie przesz³o ¿e tak trzeba w UK... mniejsza z tym jast to jest ju¿ za pó¿no prawda?
czy jest sens próbowaæ to odkreciæ aby by³o legalnie chodzi mi o koszty , formalnosci...
mi pozwolenia nie sa potrzebne jedynie w momencie ewentualnej sprzeda¿y klijent mo¿e sie przyczepic raczej napewno to zrobi!
z drugiej jednak strony moge zaproponowac ze usune to (wizualnie) wszystko co powy¿ej pod³ogi i nie bedzie wcale ogrzewania w kuchni i salonie, bo tylko te 2 pomieszczenia maja pod³ogowe
co byscie mi poradzili?
za³atwic legalnosc tego CO czy usun±æ (wizualnie) nikt sie nie skapnie a cena ta sama przy sprzeda¿y , no jak dla mnie wiecej jest warty dom z tym pod³ogowym , ale to kwestia gustu
dzieki
do konca jeszcze sie nie zag³ebi³em w ten temat , wiem tylko ¿e znajomi instalowali sobie elektryczne ogrzew podlogi , to musieli wystapic do counsilu po zgode, mimo ze to ich wlasna chata.
podobno z wodnym jest to samo i co wiecej musieli pokazac w counsilu certyfikat od uprawnionego instalatora , ze jest zainstalowane zgodnie z przepisami, a tego nie dam rady za³atwiæ ...legalnie
Wiesz naprawde pierwsze slysze, jesli chodzi o elektryczne ogrzewanie to bedzie podlegac pod instalacje elektryczna, wiec jedyny dokument to certyfikat od elektryka.
Podaj jaki Council moze ktos cos wie na ten temat.