witam
prosze o rade bo nie bardzo wiem co mam zrobic z tym ogrzewaniem...
mianowicie 6 lat temu po kupnie domu zrobilem sobie w domu ogrzewanie podłogowe, bez pozwolenia oczywiscie bo wtedy ani mnie to nie interesowało ani przez mysl mi nie przeszło że tak trzeba w UK... mniejsza z tym jast to jest już za póżno prawda?
czy jest sens próbować to odkrecić aby było legalnie chodzi mi o koszty , formalnosci...
mi pozwolenia nie sa potrzebne jedynie w momencie ewentualnej sprzedaży klijent może sie przyczepic raczej napewno to zrobi!
z drugiej jednak strony moge zaproponowac ze usune to (wizualnie) wszystko co powyżej podłogi i nie bedzie wcale ogrzewania w kuchni i salonie, bo tylko te 2 pomieszczenia maja podłogowe
co byscie mi poradzili?
załatwic legalnosc tego CO czy usunąć (wizualnie) nikt sie nie skapnie a cena ta sama przy sprzedaży , no jak dla mnie wiecej jest warty dom z tym podłogowym , ale to kwestia gustu
dzieki
do konca jeszcze sie nie zagłebiłem w ten temat , wiem tylko że znajomi instalowali sobie elektryczne ogrzew podlogi , to musieli wystapic do counsilu po zgode, mimo ze to ich wlasna chata.
podobno z wodnym jest to samo i co wiecej musieli pokazac w counsilu certyfikat od uprawnionego instalatora , ze jest zainstalowane zgodnie z przepisami, a tego nie dam rady załatwić ...legalnie
Wiesz naprawde pierwsze slysze, jesli chodzi o elektryczne ogrzewanie to bedzie podlegac pod instalacje elektryczna, wiec jedyny dokument to certyfikat od elektryka.
Podaj jaki Council moze ktos cos wie na ten temat.